Obrana penala na vratima Dominika Livakovića opet je bila presudna za podvig hrvatske reprezentacije koja je pobijedila Brazil 4:2, a u konačnici 5:3. Livaković je pod nevjerojatnim pritiskom prošle utakmice u kojoj je obranio tri penala, uspio i ovaj put zaustaviti jedan penal, obranom udarca Rodryga.

Brazilac Marguinos je pogodio vratnicu i time je Brazil ostao bez plesnog slavlja. Zato je zaplesao Luka Modrić u radosti pobjede. Kapetan Vatrenih preuzeo je odgovornost i bio jedan od četvorice hrvatskih reprezentativaca koji je prevario brazilskog vratara. Pobjedu Hrvatima donio je Dalićev joker utakmice .

Bio je to Bruno Petković koji je izjednačio u 117. minuta na 1:1 i time tugu hrvatskih navijača pretvorio u euforiju koja je potvrdila očekivanja mnogih. Hrvatska ide u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru u kojem čekaju pobjednika utakmice Nizozemska - Argentina.

Zadranin Livi potvrdio se pravim junakom Vatrenih, a Zadar je bučno slavio svaki korak prema pobjedi koju su sirenama proslavili i zadarski vatrogasci.