SDP-ov gradski vijećnik, Daniel Radeta ponudio je preko svog Facebook profila kompromisno rješenje za ruke kojima će podržati rebalans gradskog proračuna po mjeri HDZ-a.

"Glasat ćemo za rebalans proračuna ako se izvršna vlast bude pridržavala navedenih razloga zbog kojih je rebalans potreban i ako prihvate naš prijedlog da se za Opću bolnicu Zadar kupi novi mamograf. Naime, amandman za izradu dokumentacije za izgradnju garaže na Ravnicama nije niti će ove godine biti izvršen, stoga je na toj poziciji unutar proračuna "ostalo" 450 tisuća kuna", napisao je Radeta.

Na takav način i SDP se uključio u kupovinu političke pozicije preko zdravlja građana u čemu je zadarski HDZ doktorirao a da nitko iz vlastitog džepa nije nikada ništa donirao za Bolnicu.

Sad ćemo i mi biti konstruktivni, najavio je šef zadarskog SDP-a, što znači da se HDZ-ova vlast ne mora brinuti za izglasavanje Proračuna 2023. Nema Većine a neće biti ni Oporbe. Uvjet SDP-a ionako je bez pokrića.

Projektna dokumentacija za javnu garažu na Ravnicama godinama je na razini političih  obećanja pustih ministara a mamograf nije nasušna potreba zadarskoj bolnici. Osobito za 550 tisuća kuna koliko mu je navodno cijena, prema onom što je Radeti napisao ravnatelj bolnice, Željko Čulina.

Bolnica je dobila preko Ministarstva zdravstva krajem 2020. najsuvremeniji mamograf za 1.8 milijun kuna. Prije toga je nabavljen mamograf 2016. godine za milijun kuna. Za treći uređaj nema ni mjesta u podrumu Poliklinike.

Proteklih godina iz gradskog proračuna 30-ak milijun kuna proslijeđeno je Bolnici za kupnju uređaja.

Bolnica ostaje najveća HDZ-ova meka za kupovinu glasova birača u koju se, sudeći prema Radetinoj objavi, uključio i SDP.

Kada je ušao u utrku za gradonačelnika, najveći politički adut šefa ginekologije Branka Dukića bio je poboljšanje stanja u zadarskoj bolnici. U kampanji za drugi mandat, Dukić je izjavljivao kako „stvaraju preduvjete da zadarska bolnica postane klinički bolnički centar". Time je, među ostalim, liječnik Dukić pokazao da ne razlikuje KBC od kliničke bolnice što je jedina realnost na koju gradske vlasti također nemaju nikakav utjecaj.

Vrhunac je i Dukićeva izjava kako će zadarska bolnica dobiti linearni akcelerator zahvaljujući političkoj odluci Andreja Plenkovića.

Šef onkologije u KBC-u Split, dr. Eduard Vrdoljak, povodom 50-godišnjice tog zavoda, izvijestio je javnost kako su preko Ministarstva zdravstva naručena 4 uređaja za zračenje te će biti napravljena još dva bunkera. Investicija je to u zdravlje pacijenta iz cijele Dalmacije od 18.5 milijuna koja se u cijelosti pokriva iz EU fondova.

Zadarska bolnica taj bunker pri Dnevnoj bolnici još nije napravila a cijela prošla kampanja Branka Dukića vrtjela se oko tog uređaja za zračenje za koji je Liga protiv raka koju on vodi, godinama skupljala novac. Dok Plenković nije odlučio politički pomoći HDZ-ovom gradonačelniku Zadra.