Odjel za gospodarenje gradskom imovinom, kao što je i najavljeno, objavio je ponovni natječaj za zakup dvaju od tri poslovna prostora u prizemlju Providurove palače.

Iako su rekli kako neće mijenjati uvjete, ipak je početna cijena zakupa prostora za slastičarnicu i kavanu smanjena s 12 na 10,5 eura po metru četvornom. Također u uvjetima natječaja nema više još jedne promašene odredbe o tome da zakupac mora imati dokaz za najmanje 10 godina obavljanja djelatnosti ugostiteljstva i slastičarstva.

Zakup se daje na pet godina, namjena je određena a prostor je nedovršen, točnije u "roh bau", bez prava na naknadu uloženog u uređenje prostora. U natječaju se uvjetuje da uređenje bude u skladu s povijesnim značajem Providurove palače - nejasna odredba s obzirom na elemente i materijale suvremenog koje su koristili autori preuređenja.

Među uvjetima natječaja navodi se i kako se bez suglasnosti Grada Zadra u prostoru ne smiju raditi nikakve preinake. U slučaju da dobije suglasnost, budući zakupac mora raditi pa i snositi eventualnu štetu o vlastitom trošku.

Za kavanu je namijenjen prostor od 81,5 kvadrata a za slastičarnicu od 30,83 m2. Za treći prostor koji je određen za knjižaru, odnosno suvenirnicu, jedino je iskazan interes na prvom natječaju, a dvije ponude su bile otvorene 1. travnja.

Za novi natječaj ponude se otvaraju 4. listopada.