Providurova palača je otvorena no još joj nedostaju sadržaji, među ostalim i oni ugostiteljski koji bi popunili to velebno zdanje. Iako je prvi natječaj ispao totalni fijasko jer za dva ugostiteljska prostora nije pristigla niti jedna ponuda, gradska prava zasad ne razmišlja o mijenjanju uvjeta zakupa.

- Uskoro će biti raspisan javni natječaj za zakup poslovnih prostora za obavljanje djelatnosti kavane, odnosno slastičarne, unutar Providurove palače, a uvjeti natječaja neće se mijenjati u odnosu na prethodni natječaj, potvrdili su nam u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom. 

Početne cijene zakupa prostora kavane od 82 kvadrata i slastičarnice od 30 kvadrata tako ostaju 12 eura po kvadratu. Oba prostora su u niskom roh bau stanju te zahtijevaju nemala ulaganja, bez prava na oprost dijela zakupnine, odnosno povrata uloženih sredstva. U drugom natječaju ponovit će se i uvjet o desetogodišnjem iskustvu koji je novina i nimalo popularan kriterij u ugostiteljskoj djelatnosti koja nikad dosad nije bila tako vrednovanje. Ostaje nejasno što su u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom njime htjeli postići, no dobili su slab interes.

Jedan je prostor ipak dobio svog zakupca.

- Društvu Grofica d.o.o. dodijeljen je u zakup poslovni prostor površine 64,17 m2 na Trgu P. Zoranića 1, za obavljanje djelatnosti knjižare i suvenirnice - trgovine na malo proizvodima za kulturu i ostalom robom u specijaliziranim prodavaonicama, rekli su nam u Gradu Zadru.

Ugovor o zakupu, kojim će gradska uprava zarađivati 1.430 eura mjesečno, prošlog je tjedna bio u fazi potpisivanja.