Komentirajući Izvješće o radu i financijskom poslovanju Liburnije, gradski su vijećnici upozoravali na probleme s radnom snagom i komercijalne aspekte poslovanja.

 Vijećnik Roko Tadin (Akcija mladih) nominirao je problem sa zaposlenicima, pogotovo mehaničara i električara, koji lako pronalaze posao za veće plaće u privatnom sektoru. Marjana Botić (AM) također je komentirala slučajeve u kojima se zaposlenicima s plaće skidaju troškovi ako su s autobusom skrivili udes.

Slobodan Erslan, Voditelj prometno-operativnog odjela Liburnije, odgovarao je na pitanja s obzirom da je direktor Šimunov na službenom putu.

- Imamo problem vozača, to je svugdje tako, odlaze u građevinu gdje voze miksere, tamo su puno bolje plaće, ali mi se borimo i još uvijek smo u boljoj situaciji nego drugi prijevoznici. Istina je da postoje situacije kada se zaposlenicima skida s plaće, ali svaki slučaj pažljivo analiziramo i postupamo tamo samo u slučaju krajnjeg nemara, takvih je slučajeva bilo svega nekoliko tijekom posljednjih pet, šest godina. Dakle, ako utvrdimo nedvojbeno odgovornost onda se skida dio troška popravka s plaće djelatnika, ali samo dio, tako radimo da to bude i primjer drugima, objašnjava Erslan.

Vijećnik Roko Tadin (AM) konstatirao je da bi Liburnija mogla prijavljati više natječaja prijevoza radnika, a Nino Mrčela (SDP) osvrnuo se na prihode od linije prema Zračnoj luci.

- Mi smo se na tržištu uspjeli izboriti na javnom natječaju za prijevoz 12 osnovnih škola, i mi tmo to dobili, to je raspisala Županija, postoje i konkurentske firme kao Čazmatrans i APP Požega, taj smo posao dobili zahevaljujući našoj konkurentnosti. Tako smo dobili i posao prijevoza djelatnika Turisthotela i Punta Skale. Svaki let je prokriven i javnom autobusnom linijom, ako se on napuni, mi u roku pet minuta šaljemo drugi, uvjerava Erslan.