Zapušteni bungalovi u turističkom naselju Zelena punta u Kukljici presvučeni su plakatima koji donekle skrivaju to ruglo u neposrednoj blizini mora, te najavljuju bolje dane za taj nekadašnji turistički biser.

Kako doznajemo, nakon uspješne kupnje turističkog naselja Zelena punta koje posluje u sastavu Adriatic tourist resortsa i slovačkog Premium star hotelsa, novi vlasnici su u suradnji sa slovačkom projektantskom kućom GFI te hrvatskim I2D uz potporu prostornih planera završili Master plan razvoja Zelene punte, koji sada čeka sazivanje sjednice Općinskog vijeća.

Navedeni Master plan predviđa renoviranje svih 138 apartmana, izgradnju 12 luksuznih vila ukupne površine preko 7000 m2, izgradnju nova 52 luksuzna bungalova površine preko 13000 m2, hotela s 4 zvjezdice i 120 kreveta, na prostoru između sadašnje recepcije i Skakaone, kao i popratnih sadržaja poput beach cluba s kompleksom bazena na mjestu nekada popularne diskoteke Kokos, sportskih borilišta, bazena i drugih rekreacijskih sadržaja.

- Namjera nam je realizacijom ovog projekta staviti Ugljan, Kukljicu i Zelenu puntu na svjetsku kartu najboljih svjetskih destinacija. Sama investicija u realizaciju navedenog Master plana procjenjuje se na 35 - 40 milijuna eura, međutim s obzirom na stanje i cijene na tržištu, vjerojatno će do same realizacije taj iznos porasti. S obzirom na nove trendove na tržištu kao i nove tehnologije izgradnje i oblikovanja sadržaja, u lipnju smo Općini Kukljica uputili inicijativu za izmjenu prostorno-planske dokumentacije kojoj je prethodila prezentacija Općini i zainteresiranim osobama, rekao nam je Dino Manestar, direktor Adriatic tourist resortsa i Premium star hotelsa za Hrvatsku.

Podsjetimo, još lani renovirana je popularna Skakaona, a započela je i dosad je završena investicija u apartmansku zgradu Planika koja je trebala poslužiti kao model za renovaciju svih ostalih zgrada. Trenutno je u tijeku renoviranje još 4 zgrade sa 40 apartmana, a investitori najavljuju nastavak daljnjih investicija u apartmanske zgrade odmah nakon turističke sezone. Cjelokupnih 138 apartmana bit će prema planu završeno 2024. godine.

S obzirom na to da iza cijele investicije stoji slovački privatni investicijski fond Across, u ATR-u i PSH-u razvili su model upravljanja po kojem će privatni investitori moći investirati u apartmane, dijelom putem izdanih obveznica dijelom kroz stjecanje vlasništva, a PSH će upravljati kompletnim sadržajima uključujući i smještajne kapacitete.

- Svi smještajni kapaciteti ostat će u funkciji turizma, a dinamički plan investicije trebao bi biti okrunjen izgradnjom hotela kao pete faze investicije u čiju bi realizaciju krenuli 2025. godine, istaknuo je predstavnik investitora.