Nakon odrađene finalne serije u Zagrebu, i ukupnog rezultata 1:1, momčad Zadra i Cibone sutra će od 20 sati na Višnjiku hvatati prednost ususret četvrtoj finalnoj utakmici. U utorak će jedna od dvije momčadi imati priliku postati prvakom, a koja od nje dvije znat će se u nedjelju navečer.

Obje utakmice u Zagrebu pružile su zanimljive i napete borbe za svaki koš, gledali smo puno različitih taktičkih zamisli i rotacija u oba sastava i sigurno je da će i za ovaj susret obje strane imati spremno nešto posebno. Iz kluba pozivaju sve navijače da u što većem broju napune Krešinu dvoranu i pomognu Zadru u osvajanju novog naslova prvaka.

- Sve je manje nepoznanica u igre obje ekipe. Vjerujem da će u trećoj utakmici presuditi koncentracija, a neupitno je da će s obje strane biti prisutna energija, želja i volja. Fokus i koncentracija kod individualnih zadataka i taktičkih zamisli će presuditi utakmicu. Nadam se da će dvorana biti popunjena i da ćemo imati podršku s tribina koja nam je jako važna. Pokazalo se u Splitu, kada smo imali podršku, koliko smo izvlačili iz sebe, možda i više nego smo mogli i na kraju preokrenuli i dobili utakmicu, kaže trener Zadra Srđan Heblich.

Zadar i Cibona s ova dva susreta doseći će brojku od 69 odigranih utakmica u sezoni. Takav ritam uzima danak u ozljedama, pa je Domagoj Vuković odavno izgubljen za završnicu, a zbog istog razloga i Antonio Jordano je propustio prošli susret.

- U Zagrebu smo napravili dobar posao. U drugom susretu smo napravili više grešaka nego u prvom, a nedostajalo nam je i malo sreće, ali i Cibona je bila puno bolja nego je bila u prvoj partiji. Imali su jako dobar šuterski dan, što je, uz još par stvari, odlučilo utakmicu. Kada se sve zbroji, dosta smo napravili i sada nas očekuju dvije utakmice kući. Ne bih rekao da tu ima pritiska. Ovo je nešto što smo htjeli, da na svom parketu odlučujemo o naslovu prvaka i mislim da imamo dovoljno iskustva iza sebe. Uvijek je puno lakše igrati doma, pred svojim navijačima, pogotovo u doigravanju. Činjenica je da nas je manje nego njih. Generalno, umor nas muči cijele sezone. Nadam se da će u dvorani biti što je moguće više ljudi, jer što ih više bude to će Ciboni biti teže igrati. Ako postoji umor naša publika će ga anulirati. Osvajanje trofeja je velika stvar za grad i za klub, a onda nakon toga možemo o stvarima koje muče ljude, kaže kapetan Zadra Dominik Mavra.

Ulaznice su u prodaji online putem croatia-tickets.com, a na prodajnom mjestu ŠC Višnjik (blagajna ispred dvorane) ulaznice su u prodaji danas do 18 sati te sutra od 10 do početka utakmice.