Prema odluci Gradonačelnika Zadra, zaključen je ugovor o izradi idejnog urbanističko - arhitektonskog rješenja uređenja Parka Jazine s Marina projekt 2020. To je nova firma u kojoj se Nikoli Bašiću u suvlasništvu pridružili njegovi zaposlenici, arhitekti Ivan Kujundžića i Zvonimir Bušić, suprug pročelnice Dine Bušić.

Taj posao od 19 tisuća kuna isplaćen je s pozicije usluge promidžbe i informiranja - manifestacije. Dakle, u Odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje u čijoj je nadležnosti izrada urbanističkih planova čija je cijena najmanje 199 tisuća kuna, o tome ništa ne znaju. Možda je došlo do greške u iznosu kao i izvoru financiranja, a možda je šala.

Jer ni u Nasadima koji održavaju park Jazine u dnu kojeg se nalazi spomenik braniteljima, pojma nemaju da bi netko prekrajao tu zelenu površinu, a nema veze s hortikulturom. Oni obnavljaju zelenilo i planiraju dovesti navodnjavanje do pozicije oko spomenika braniteljima koji je otkriven 2017. godine.

Ova odluka Gradonačelnika iz listopada je blago rečeno nebulozna: radi se idejno urbanističko- arhitektonsko rješenje za park koje nije nikad planirano za svega 19 tisuća kuna,  a plaća se na račun informiranja i promidžbe. To je stavka kojom raspolaže pročelnik Ureda gradonačelnika, Neven Klarin.

Kome i čemu - pitanje je transparentnosti proračuna za koju se „bore" većina u Gradskom vijeću dok proračunski novac curi u čudnim smjerovima.