Ugodan ambijent, među zadarskim ljubiteljima slastica popularne Art kavane, i uvijek nova i zanimljiva ponuda kolača čini ovu slastičarnicu mjestom kojeg ćete rado posjetiti, možda sjesti i nešto naručiti ili jednostavno ponijeti kući i podijeliti sa svojim najmilijima.

U sklopu manifestacije Đir po gradu pruža vam se još jedna odlična prilika, a to je da u ovom razdoblju dođete na krostatu i kavu po izboru po vrlo povoljnoj cijeni od 25 kuna.

Ponuda kolača i raznih slastica u ovoj slastičarnici vrlo je bogata i zanimljiva, te zadovoljava i najkritičnija nepca. No, kako nam je rekla glavna slastičarka Mirjana Pilipović, tijekom zime u ponudi su i neke zanimljive „zimske" slastice.

„Preko zime se uglavnom rade kolači na bazi lješnjaka, cimeta, klinčića, naranče, dakle malo teže slastice, dok ljeti morate nuditi laganiju varijantu. Uvijek je zanimljiva torta „Zimska idila". To je torta s lješnjacima, mrkvom, cimetom, klinčićima. Zatim, čokoladna torta s cimetom, malo intenzivnijeg okusa" - predstavila nam je Mirjana trenutnu aktualnu ponudu.

Obzirom da Art kavana u ovom razdoblju u ponudi ima i tople punčeve s okusima jabuke, bijelog vina, amareta i limuna, to se odlično može iskombinirati s nekom od torti.

„Voćne torte su također uvijek tražene. Dosta se traži krempita kao i voćna beze torta jer ona je klasika. Radimo njezinu zimsku verziju s kavom i lješnjacima. Isto idu dvije kore, jedna je na bazi kave i komadića čokolade, a druga na bazi lješnjaka. Zimi se dosta traži i Ferrero torta" - saznajemo od glavne slastičarke Art kavane.

Ono što je sad vrlo zanimljivo jest velika ponuda prigodnih slasnih božićnih kolačića kojih ovdje imaju čak deset vrsta, a koje mogu biti divan slasni poklon nekome. Njihov miks je već upakiran u prigodni poklon paket određene kilaže, pa tako imate pakete od 300 i 500 grama kao i od jedan kilogram, ovisno koju količinu želite.

Osim toga, Art kavana pruža i dalje mogućnost izrade torti po narudžbi za sve prigode, a upravo nam je jedna takva privukla pozornost jer je bila s motivom - dinosaura!