Turistička zajednica grada Zadra otkazala je nastup Tonija Cetinskog na Adventu u Zadru nakon njegovih izjava prema kojima, unatoč potvrdi njegovog menadžmenta, neće nastupiti ako za ulazak na koncert budu potrebne Covid potvrde.

- Iako je blagdanski koncert dogovoren za 22. prosinca s promotivnom tvrtkom koja zastupa Tonija Cetinskog trebao proći u najljepšem blagdanskom ozračju, što i vjerujemo da i bi u objektivno normalnim okolnostima i ostvarilo, od strane pjevača su u medijima nažalost izlazile izjave koje su u kontradikciji s preuzetim obvezama organizatora koje se odnose na propisane mjere uvjetovane pandemijom. Želja nam je našim sugrađanima priuštiti radosne adventske sadržaje, u čemu ćemo zasigurno uspjeti, ali prvenstveno poštivamo zdravlje i sigurnost naših sugrađana. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i stavove koje treba poštivati, ali u uređenom sustavu i ovoj za svih izazovnoj i složenoj situaciji moramo se držati propisanih mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera. Stoga se organizatori Adventa u Zadru zahvaljuju Toniju Cetinskom na suradnji, ali koncerta ipak neće biti, te će se u istom terminu ugovoriti novi izvođač. Nadamo se kako će se situacija s epidemiološkim mjerama poboljšati te da će na zadovoljstvo njegovih fanova, publike i svih nas, Tony ipak nastupiti u dogledno vrijeme u Zadru, priopćili su iz Turističke zajednice u kojoj su nam rekli kako su poslali dopis njegovom menadžmentu o otkazivanju koncerta.

U isto vrijeme oglasio se i sam Cetinski.

- Ovim putem zahvaljujem se Turističkoj zajednici grada Zadra na ukazanom povjerenju, profesionalnosti i dobroj namjeri da naprave najbolji Advent za svoje sugrađane. Ispričavam se ovim putem njima i svim građanima Zadra zbog ove neugodne situacije, u koju smo došli zbog mjera koje su na snazi. Nikako ne želim dijeliti svoju publiku na cijepljene i necijepljene, niti bilo kako drugačije. Želio bih koncert bez podjela. Samo ljubav za sve. Stoga se nadam da ćemo uskoro održati koncert na kojem ćemo se svi moći družiti bez podjela, poručio je Cetinski preko službene Facebook stranice.

U međuvremenu je nestao njegov drugi profil "Freedom - Buđenje" na kojem je iznosio stavove o pandemiji i Covid potvrdama te objavio kako zbog istih neće nastupiti na Adventu u Zadru.