Turistička zajednica mjesta Silba uskoro bi mogla dobiti prvog direktora od svog osnivanja. Iako je u jednom trenutku bila pred gašenjem, donedavna predsjednica Linda Žunić uspjela ju je podignuti na noge, ustrojiti radna tijela, prilagodila Statut novom zakonu... Žunić je međutim dala ostavku na mjesto predsjednice, ostala je u Turističkom vijeću koje će sada birati direktora, a mjesto predsjednika obnaša Marin Jurić.

- Na natječaj koji je bio raspisan u svibnju se nitko nije javio, no vjerujem da će na ovome biti zainteresiranih kandidata. Nije jednostavno s obzirom da se radi o otoku, da je potrebno udovoljiti uvjetima natječaja, imati VSS, imati radno iskustvo u turizmu... Ipak, situacija je puno bolja nego prije i vjerujem da ćemo uskoro imati osobu koja će voditi Turističku zajednicu, rekla nam je prijašnja predsjednica Linda Žunić.

Male sredine i inače su osuđene na životarenje, a jedan od projekata koji je to trebao promijeniti bilo je sklapanje sporazuma o udruživanju TZ Grada Zadra s devet otočnih turističkih zajednica, u kojemu su uz Silbu bile Sali, Kali, Preko, Kukljica, Tkon, Pašman, Ugljan i Božava. Cilj sporazuma bilo je udruživanje u cilju zajedničkog provođenja aktivnosti i promocije svojih destinacija, no Žunić kaže da taj sporazum nije ispunio svoj potencijal.

Hoće li Silba dobiti direktora TZ koji će pokušati napraviti iskorak znat će se nakon 13. prosinca, kada istječe rok za podnošenje prijava. Za kandidate koji udovolje uvjetima natječaja provest će se intervju, nakon čega Turističko vijeće glasanjem odlučuje između predloženih kandidata.