Zbog epidemiološke situacije ove godine, isto kao i lani, neće biti svečane sjednice Gradskog vijeća, nego samo svečanost dodjela javnih priznanja ovogodišnjim laureatima, na Dan Grada, 24.11. u Gradskoj loži, ispravili su nas iz Ureda gradonačelnika.

Iako je to oduvijek bila svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su se dodjeljivala javna priznanja, zbog korona epidemije, promijenila je formu. I to samo u Zadru. Jedino što na toj svečanoj dodjeli priznanja laureatima neće biti izvještaja gradonačelnika, a ni javnog okupljanja u zatvorenom uz COVID potvrde.

Ali ovako je lakše za gradski protokol koji u objavljenom programu događanja za Dan grada nije niti uvrstio mjesto i vrijeme svečanost dodjela javnih priznanja. Nakon što je u petak objavljen taj program, on je doživio svoje ispravke koje su stigle i na adresu našeg portala, pa smo tražili očitovanje iz Grada.

Podaci o predstavljanja monografije Intrada objavljeni u programu su podaci koje smo dobili od organizatora predstavljanja monografije. Najava koncerta Glazbene škole Blagoje Bersa izostala je u prethodnoj objavi, te je danas ispravljena, navodi se u njihovom očitovanju.

Tko je kriv što je taj tradicionalni događaj izostao iz programa? Organizator koji je to kao i svaki drugi poslao na adresu Grada Zadra? U Ovom slučaju to je Koncertni ured.

A tko je „zaslužan" za to što će se četiri promocije za Zadar itekako značajnih izdanja održavati u istovremeno?

U utorak će biti dvije promocije knjiga u 18 sati, samo na različitim mjestima.  Predstavljanje knjige "Aforizmi 3", autora Stanislav Maroja, u izdanju Matica hrvatske, održat će se u njihovim zadarskim prostorima, dok će promocija kapitalnog izdanja "Zadar - obnova i izgradnja nakon razaranja u 2. svjetskom ratu", koju je napisala dr. Antonija Mlikota, istovremeno održavati na zadarskom sveučilištu.

Točno u podne, također na dva različita mjesta predstavljat će se knjige „Kornati kad su bili Kurnati", djelo najpoznatijeg Kurnatara, prof.dr. Vladimira Skračića dok će se u Koncertnoj dvorani odvijati promocija monografije klape Intrade povodom 35 godina njihovog djelovanja, pod nazivom "Popili intrade i opet su žedni".

Što je s onima koji bi htjeli biti na svakoj od ovih promocija knjiga?