Nije trebalo dugo čekati da pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela reagira na prijedlog građana koji je i njemu upućen.

Dujela je svoju reakciju proslijedio autoru tog prijedloga kao i Jasni Batarelo koja je kao stanarka Poluotka ljetos uputila otvoreno pismo Gradu Zadru i njihovoj tvrtki Obala i lučice zbog diksriminatornih odluka Gradskog vijeća.

"Upravo u komunikaciji sa građanima Poluotoka, organiziranim kroz Inicijativu za Poluotok i Poluotok to smo mi, Grad Zadar pokrenuo je izmjene i dopune Odluke u više navrata u proteklih četiri godine. Nije riječ samo o formiranju nulte zone u kojoj stanari u pravilu uvijek mogu pronaći parkirno mjesto već su brojne izmjene sve u cilju postavljanja interesa građana Poluotoka na prvo mjesto.

Komunikacija se nastavlja u kontinuitetu, stoga će se vjerujem već danas naći na savjetovanju pripremljen novi prijedlog izmjene i dopune Odluke sa novim poboljšanjima upravo za stanare Poluotoka. Pozivamo Vas da se uključite prijedlozima kroz savjetovanje.

Podsjetimo se koje su konkretne izmjene stanarima Poluotoka u odnosu na stanje prije četiri godine:

- 100 mjesta u 0 zoni koja se proširuje i ovom prilikom

- Nultu prvu drugu i četvrtu zonu tijekom cijele godine za 50 kn mjesečno za prvo vozilo u kućanstvu

- Prvu drugu i četvrtu zonu tijekom cijele godine za 100 kn mjesečno za drugo i svako sljedeće vozilo i kućanstvu stanara Poluotoka

- pravo na povlaštenu parkirnu kartu imaju isključivo stanari Poluotoka

Grad Zadar dijeli mišljenje sa svojim sugrađanima da se iz uvjete pružanja usluga čiji je predlagatelj trgovačko društvo Obala i lučica briše dio ovjere isprave kod javnog bilježnika i siguran sam da će isti upravo tu izmjenu donijeti pred gradsko vijeće.

Naglašavam da je konačni cilj grada Zadra izgradnja javne garaže u neposrednoj blizini povijesne jezgre kako bi sva trenutna parkirna mjesta na Poluotoku bila na raspolaganju isključivo stanarima Poluotoka,  potrebama za dostavu ostalim sugrađanima, napisao je pročelnik Dujela čiji se prijedlog kao što smo jučer napisali kompromis. Naime, umjesto da 100 kuna iznosi povlaštena karta u sezoni za svako vozilo u vlasništvu stanara Poluotoka, Dujela je predložio da za prvo vozilo karta bude 50, a za drugo 100 kuna, što je blaži oblik diskriminacije i prava građana Poluotoka.