Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili dvostruku krunu, prvenstvo i kup Hrvatske, u dvorištu Doma Zadarske županije primio je župan Božidar Longin, u pratnji zamjenika Šime Vickovića i resornog pročelnika Ivana Šimunića.

Uz čestitke na velikom uspjehu, župan je obećao da će Zadarska županija klubu pomoći nabavkom novih sportskih kolica koja su najskuplji dio opreme.

- Još ste jednom svojim uspjehom, iza kojeg stoji velika upornost te sati i sati neumornog treniranja, učinili ponosnima ne samo svoje najbliže, već sve nas u Zadarskoj županiji. Pratili smo vaše uspjehe i veselili smo im se zajedno s vama, a da je Županija prepoznala vaš rad svjedoči i godišnja nagrada vašem klubu na Svečanoj sjednici Zadarske županije u 2019. godini, istaknuo je župan Longin i dodao kako ga veseli da je sport osoba s invaliditetom u Zadru ostvario značajan iskorak proteklih godina.

- Trofeji u svakom sportu su rezultat velikog truda i rada, a u sportu osoba s invaliditetom to je još izraženije. Tu svakako treba istaknuti i atletičara Vladimira Gašpara koji je ove godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu, ali i ostvario plasman na Paraolimpijske igre. Danas je on također trebao biti s nama, ali je već otpočeo s pripremama za Tokio pa ćemo njega i njegov stožer primiti po povratku s igara, najavio je župan.

U ime KKOI ZADAR na prijamu i praćenju kluba od samih početaka zahvalio je predsjednik Filip Jadrijev.

- Ponovili smo uspjeh od prije tri godine kada smo također osvojili duplu krunu i na radost svih još smo jednom potvrdili da smo grad košarke. Ove sezone nije bilo trofeja koji se mogao osvojiti, a da nije došao u Zadar i izuzetno smo ponosni što smo mi iz KKOI Zadar tome dali svoj doprinos, kazao je Jadrijev.