Prema vidljivom stanju na gradilištu proširenje Ulice Franje Tuđmana, nova trasa proširene ceste i izmijenjenih gabarita raskrižja, prolazi uz zgradu Impact centra koja je ostala bez dijela uređenog i zelenog dvorišta.

Je li se ostakljeni dio zgrade koja je nekad bila ulaz u JNA kasarnu, naknadno našao u koridoru planiranom prije 20-ak godina za rekonstrukciju te gradske transverzale?

"Ostakljeni dio terase ostat će u trenutnim gabaritima te se neće rušiti niti izmjestiti", očitovali su se na naš upit iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sječom stabala i zelenila na vidjelo je izašla ostakljena teresa za koju u IMPACT centru kažu kako je ona od samog početka i dio projekta uređenja same zgrade uz koju je očito taj dio nadograđen

Nacionalna zaklada je građevinu dobila od Vlade RH i preuredili su je (novcima iz Državnog proračuna) u IMPACT centar koji se nalazi na zemljištu u u vlasništvu Republike Hrvatske.

„Od 2006. godine upoznati smo s informacijama i planovima Grada Zadra vezanim za rekonstrukciju prometnica u Ulici dr. Franje Tuđmana i Put Stanova te izgradnju Novog kampusa Sveučilišta pa smo se u samom startu uređenja objekta i pripremili za ovu rekonstrukciju, navodi se iz Zaklade.

Na naš upit što su i jesu li dobili odštetu zato što će im cesta prolaziti, valjda pet metara od zgrade (propisnih Prostornim planom) u kojoj su i sobe za smještaj korisnika, odgovorili su nam kako će se preostali dio urediti na primjereni način uz hortikulturno oblikovanje.

U razgovorima s investitorom, Gradom Zadrom i vlasnicima zemljišta postignut je dogovor da će se nakon završetka radova izgradnje prometnica i nogostupa u Ulici dr. Franje Tuđmana i Put Stanova urediti prostor oko zgrade IMPACT Centra na način da će se posaditi novi drvored uz nogostup te ozeleniti cijela površina, navodi se u odgovoru iz Nacionalne zaklade kojoj je Zadar u početku bio i sjedište u Impact centru.