Iz PU zadarske izvijestili su javnost o rezultatima posljednje akcije vikend. 

Sveukupno je kontrolirano 602 vozila i vozača, te je poduzeta 151 represivna mjera. Alkotestirano je 99 vozača te je evidentirano 15 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Nadalje, evidentirana su 74 prekršaja prekoračenja brzine, 3 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja zbog korištenja mobitela u vožnji, 4 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 1 prekršaj zbog prolaska za vrijeme trajanje crvenog svijetla, 1 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom te još 49 različitih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 15 vozača. U tom se vremenu dogodilo se 16 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobile teške te 3 osobe lakše tjelesne ozljede.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u subotu, 22. svibnja u 04.00 sati 21-godišnjem vozaču osobnog vozila Opel, zadarskih registracijskih oznaka. Vozač je na makadamskom putu uz Ulicu Hrvatskog sabora izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći, sankcioniran je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 22. svibnja u 08.33 sati na A-1, dionica Jasenice, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 49-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Audi, nedopuštenom brzinom od 152 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 100 km/h. Vozaču je izdano izvješće o počinjenom prekršaju uz novčanu kaznu od 2.000,00 kuna.