U sklopu radnoga posjeta Gradu Zadru i Zadarskoj županiji ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Sportski centar Višnjik.

U društvu gradonačelnika Branka Dukića i direktora SC Višnjik Denisa Karlovića, ministrica Brnjac, koju su pratili njezin posebni savjetnik Josip Pavić i savjetnica Jelena Kolar, razgledala je otvorene terene sa športskom i rekreacijskom infrastrukturom, dječji park, a potom nakratko i Dvoranu Krešimira Ćosića u kojoj je upravo trajao trening nizozemske odbojkaške seniorske reprezentacije koja uz Hrvatsku i Švedsku u Zadru sudjeluje na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo.

Ispred dvorane ministricu je pozdravio Veljko Mršić, trener Zadra i izbornik hrvatske seniorske košarkaške reprezentacije.

Na koncu, ministrica Brnjac razgledala teniski kompleks s deset terena, te i prostor na kojemu će uz zatvoreno bazensko plivalište uskoro biti podignut i otvoreni bazen olimpijskih dimenzija. Nakratko se s ministricom Brnjac i ostalima susreo i Zoran Primorac, hrvatski stolnotenisač, olimpijac i sportski djelatnik.

Iz Višnjika su izvijestili javnost kako su Karlović i Dukić tijekom razgledavanja upoznali ministricu s nizom različitih i zanimljivih podataka o cijelom kompleksu, o opsežnim razvojnim planovima za športsku, rekreacijsku i drugu infrastrukturu, te podizanje objekata, poput hotela i dijagnostičkoga centra za sportaše, koji će upotpuniti ponudu i različitost sadržaja i tako omogućiti kontinuirani razvoj sporta, sportske rekreacije, sportskoga turizma, te i dalju afirmaciju ŠC-a Višnjik i grada Zadra kao poželjnoga odredišta za brojne građane, športaše, športske rekreativce i turiste.