Polaznici 23. naraštaja ratne škole „Ban Josip Jelačić" predvođeni načelnikom škole brigadirom Mijom Kožićem, koji u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2020./2021. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ imaju i studijsko putovanje s nastavnim posjetima, boravili su u Zadru. U okviru posjeta, u koncertnoj dvorani Kneževe palače primili su ih župan Božidar Longin i zamjenica gradonačelnika Grada Zadra Jagoda Surać sa suradnicima , a predavanje na temu „Zadar i Zadarska županija u Domovinskom ratu" održao je general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a.

Polaznici 23. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić", zajedno s general pukovnikom Mladenom Fuzulom, odali su počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu paljenjem svijeća u uvali Jazine kod spomenika hrvatskim braniteljima u čemu su im se pridružili i župan Božidar Longin te gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima.

U tijeku je školovanje XXIII. naraštaja Ratne škole, koju pohađa 17 polaznika od kojih je jedanaest polaznika iz RH te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (dva polaznika iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije te po jedan polaznik iz Crne Gore i Slovenije).