Nakon što je fond DDM INVEST III dostavio elaborate procjene vrijednosti nekretnina, izrađene po sudskom procjenitelju, Trgovački sud u Zadru za 4. ožujka sazvao je ročište radi izjašnjavanja o vrijednosti imovine Vigens Investa u stečaju. Riječ je o sestrinskoj tvrtki Vigensa, koji je nagodbom okončao stečajni postupak. Zbog nezakonitih isplata pašarina ovoj tvrtki, Općinsko državno odvjetništvo prije nekoliko dana je podignulo optužnicu protiv bivše direktorice Elvire Sterle, Vencija Medića i Miroslava Kolundžića. U imovini tvrtke ostale su tri vrijedne nekretnine, kojima će se pokušati podmiriti barem dio duga prema vjerovnicima.

Sudski procjenitelj najvrjednijim je ocijenio zemljište na otoku Ugljanu, u uvali Prtljug. Radi se o golemom građevinskom zemljištu površine 68.762 m2, smještenom uz samu obalu uvale Prtljug, 1.500 m od asfaltirane glavne prometnice otoka Ugljana i oko devet kilometara od Preka. Zemljište je smješteno unutar T2/T3 zone ugostiteljsko turističke namjene te mu je vrijednost na tržištu 28.553.000 kuna, odnosno 55 eura po metru četvornom.

Nedovršeni hotel u Kožinu procijenjen je na 750.000 eura, odnosno 5,7 milijun kuna. Nekretnina se nalazi neposredno uz cestu Put Sv. Bartola, udaljeno od mora oko 200 metara. U podrumu hotela planirana je konoba i spremište, u suterenu recepcija, restoran, multifunkcionalne sale i drugi potrebni prateći sadržaji, dok su na etažama prizemlja, 1. i 2. katu te potkrovlju smještajne jedinice. Sve imaju pogled na more te pristup balkonu, terasi ili loggi.

Posljednja nekretnina koja će se prodavati u postupku je građevno zemljište površine 1.264 m2, također u Kožinu, koja se također nalazi uz cestu Put Sv. Bartola. Riječ je o dobroj mikrolokaciji za rnoguću namjenu - gradnju stambeno-poslovnog objekta, a vrijednost zemljišta je 1,5 milijuna kuna.

Kada bi se sve nekretnine prodale po procijenjenoj vrijednosti utržilo bi se nešto manje od 36 milijuna kuna, daleko manje od obveze samo prema najvećem vjerovniku, fondu DDM IMVEST III, koji je od Zagrebačke banke preuzeo potraživanje od 62 milijuna kuna. Međutim, s obzirom na stanje u tržištu i iskustva sa sličnih dražbi, realno je očekivati daleko manje iznose i sniženja u nekoliko krugova prodaje.