Grad Zadar pokušao je dva puta iznajmiti poslovni prostor na Istarskoj obala 1 kojeg im je vratila Policijska uprava zadarska prelaskom pomorske policije u Gaženicu.

Za prostor od 125 m2 po početnoj cijeni od 5,5 eura za kvadrat nitko se nije javio niti na listopadskom natječaju Grada Zadra. U Odjelu za gospodaranje gradskom imovinom nadaju se kako bi taj prostor mogli iznajmiti Ministarstvu poljoprivrede.
Njihove službe u Zadru, do sad smješten u zgradi koja je bila u vlasništvu RH, moraju iseliti jer će tamo useliti Zadarska županija.

Iz Grada Zadra su nam napisali kako je Zadarska županija iskazala interes da se taj poslovni prostor da u zakup Ministarstvu poljoprivrede. Međutim, ugovor o zakupu do današnjeg dana nije još potpisan, poručili su iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom. Uz zakonsku ogradu da u takvim slučajevima nije potreban natječaj.

Prema informacijama kojima raspolažemo, teško da će i doći do ugovora o zakupu, jer je prostor nedostatan za 20 službenika koji bi se trebali u njega useliti, naravno, nakon ulaganja u uređenje tog prilično zapuštenog prostora u stambenoj zgradi. Njima treba 250 kvadrata kako bi prostora bilo i za ribarsku inspekciju.

Svojedobno se najavljivalo kako će ona preći u Gaženicu, u "kontejner", kako se posprdno nazivala montažna građevina u kojoj je prije završetka terminala bilo sjedište Lučke uprave. Iz više izvora su nam rekli kako im je bilo skupo, jer najam za državnu službu može biti najviše do 10 eura po metru četvernom.