Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-om, nastavlja provedbu projektnih aktivnosti u sklopu projekta Perma - Horti - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu koje su prilagođene s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

Edukacija za permakulturni dizajn i ekološku poljoprivrednu proizvodnju namijenjena učenicima srednje Poljoprivredne škole, koja je bila planirana za mjesec travanj, ipak će se održati, ali u obliku virtualnog predavanja.

Učenike će se tako osposobiti za uporabu znanja i vještina iz područja koja obuhvaća permakulturni nastavni program te će im uvelike pomoći ako se odluče pokrenuti vlastitu ekološku poljoprivrednu proizvodnju. Tečaj sadrži edukativne cjeline o održivom uzgoju hrane i tlu, uzgoju trajnica i agrošumarstvu, sustavima za održivo gospodarenje vodom i otpadom, te tehnologijama i tehnikama za energetske sustave i gradnju.

- Edukaciju smo prvotno planirali provesti u Poljoprivrednoj školi Stanka Ožanića, ali s obzirom na izvanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, aktivnost ćemo prilagoditi i provesti u skladu s preporukama nadležnih tijela, a to u ovom slučaju znači virtualno online predavanje. Novonastala situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa još više daje na važnosti ovakvim edukacijama i pokazuje nam koliko je važna proizvodnja organske hrane kao i edukacija koja će potaknuti mnoge na ekološku proizvodnju, ističe voditelj projekta iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije - Agrra-e - Senad Salihović.