NOVO Novi slučaj gospodarskog kriminala dogodio se u Privlaci kraj Zadra. Kako doznajemo, upravitelj poljoprivredne zadruge sklopio je s trgovačkim društvom ugovor o zakupu kampa u trajanju od 10 godina. 

S obzirom na drugo trajanje ugovora i povoljne uvjete zakupa, ukupna šteta u konačnici bi trebala biti i veća od 1,6 milijuna kuna.

RANIJE Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja, bez suglasnosti skupštine poljoprivredne zadruge i protivno prethodnoj odluci skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s trgovačkim društvom, na temelju kojeg ugovora je neosnovano obvezao zadrugu na isplatu tom društvu iznosa od 150.000 eura, a isto tako neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo.

Tako ga se sumnjiči da je svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora, ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu od preko 1.600.000,00 kuna, za koji iznos je trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist, javljaju iz PU zadarske.

Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.