U Zadru 17. i 18. listopada 2019.g. s početkom u hotelu Kolovare održati će se 34. sastanak pedijatrijskih medicinskih sestara Europe (engl. Paediatric Nurses Associations of Europe; PNAE). Organizatori sastanka su Pedijatrijsko društvo Hrvatske udruge medicinskih sestara i Odjel za pedijatriju OB Zadar. Na sastanku će se okupiti predstavnici 12 zemalja Europe. Tijekom dva radna dana raspravljati će se o problemima i prijedlozima za unaprjeđenje pedijatrijskog sestrinstva, razmijeniti znanja, iskustva i stručna mišljenja što će značajno doprinijeti kvalitetnijoj pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi za svako dijete i adolescenta na području Europe.

Ovaj događaj od iznimne važnosti za pedijatrijsko sestrinstvo u Republici Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom je Grada Zadra i Zadarske Županije.

U nastavku 34. sastanka PNAE u hotelu Kolovare  u petak će se održati  Prva konferencija „Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar pedijatrijske skrbi" na kojoj će prisustvovati stotinjak sudionika, medicinskih sestara i tehničara i drugih profila stručnjaka iz cijele Republike Hrvatske.

Konferencija je u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a, Polikinike Bagatin i Odjela za pedijatriju OB Zadar. Konferencija traje do 20. listopada 2019., a sudionike očekuje stručan, kvalitetan skup o pedijatrijskoj komunikaciji kroz predavanja i radionice pozvanih predavača sa područja komunikologije i pedijatrijske sestrinske skrbi.

Organizaciju potpisuju: Kristina Kužnik, mag med. techn. predsjednica Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara i Marija Ljubičić, mag, med. techn. viši predavač, glavna sestra Odjela za pedijatriju OB Zadar