Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao je otoke Iž i Ravu i tamošnja mjesta Veli i Mali Iž te Velu i Malu Ravu. Cilj posjeta bio je sastanak s predstavnicima tamošnjih mjesnih odbora s kojima je zajedno potom obišao završene projekte izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture.

Na Maloj i Veloj Ravi probijeno je ukupno pet kilometara novih protupožarnih i poljskih putova dok je na Malom i Velom Ižu odrađena sanacija mjesnih i poljskih putova te dijela obalnog pojasa (Mali Iž) koji je najviše stradao u nevremenu. Od novih projekata dogovoreno je uvođenje wi-fi mrže u svim spomenutim naseljima, a do ljeta planirano je postavljanje i novog vaterpolo igrališta u Maloj Ravi te dohrana mjesnih plaža.

Predstavnici mjesnih odbora upoznali su gradonačelnika Dukića s prioritetnim zahvatima na komunalnoj infrastrukturi, potrebnim sanacijama u uljarama u Malom Ižu i na Veloj Ravi te potrebama za rad mjesnih odbora. S obzirom da se bliži ljeto i turistička sezona, s gradonačelnikom su razgovarali o Zakonu o otocima, poglavito o novom pravilniku o isporuci pitke vode na otoke koji je u proceduri donošenja.