Kantautor Emil Šprljan i njegov sin, udaraljkaš Šime Šprljan jutros su gostovali na Radiju 057 gdje su prije svog današnjeg koncerta u Gradskoj knjižnici, koji će započeti u 19:30 sati, izveli pjesmu s novog albuma "Volim meso".

Nakon njegovog albuma "Lude krave" koji je objavio prije 18 godina (2001.), konačno je svjetlo dana ugledao i njegov drugi album naziva "Cvijeće":

- Cvijeće je kao moja knjiga poezije. U ovom sam albumu "zaokružio" sve stvari koje sam skupljao kroz godine, rekao je u eteru Radija.

Na albumu ima trinaest pjesama i radi se o kompilaciji nekih već objavljenih ili ranije izvođenih radova i onih koji su u novom nosaču zvuka našli premijeru.
Emil Šprljan potpisuje deset tekstova, a glazbu i aranžmane za sve pjesme. Ostali autori tekstova su Đuro Roić i Šime Šprljan, koji je na albumu svirao udaraljke. Na stvaranju albuma sudjelovalo je 20 ljudi.

U lipnju 2018. godine mogli smo ga čuti u Nigdjezemskoj, gdje je uz par obrada, otpjevao i par pjesama kao što su „Ilija Pandur", „Vlada Šljam" te „Ja sam Balkanac".
Svi zainteresirani novi album mogu skinuti na Bandcampu, a večeras iste te pjesme čuti i uživo:

- Pjesmu "Cvijeće" po kojoj je nazvan album i za koju sam napravio posebnu gitaru od daske wc školjke posebno najavljujem pred današnji koncert, rekao je za kraj Emil.