Sinoć se u Zadru odvijala filmska policijska akcija hvatanja provalnika.

Oko 21 sat u Ulici Hrvatskog Sabora nepoznati je vozač na benzinskoj postaji natočio gorivo, nakon čega se, bez plaćanja računa od 300 kuna, udaljio vozilom marke BMV. Ubrzo nakon toga, oko 21.50 sati na Putu Gumlina, ista je osoba provalila u skladište obrta. Tamo ga je zatekao član obitelji vlasnika uslijed čega je provalnik vozilom pobjegao s mjesta događaja.

Postupajući po dojavama, policijska patrola je iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine na Putu Gaja uočila parkirano vozilo marke BMW (PŽ). Prišli su vozilu te izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe. No vozač se oglušio o više izdanih zapovijedi te pokrenuo vozilo pri čemu je prvo udario u susjedno parkirano vozilo, a potom krenuo u rikverc prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar tako da je skočio preko zida. Bjegunac je udario u zid no to ga nije spriječilo da nastavi vožnju.

Kako se unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policajci su uporabili vatreno oružje pucajući u pneumatike (gume) vozila. Međutim, vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećen BMW i udaljio se u nepoznatom smjeru. 

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja i traje intenzivna potraga za vozačem. Kako doznajemo, riječ je o starom policijskom poznaniku, 32-godišnjem Zadraninu, no policija ne želi otkrivati njegov identitet do uhićenja.