Treća sezona ovosezonske A strane počela je emisijom u čast glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću, koja je izazvala suze kako i kod gledatelja tako i kod i glazbenih zvijezda koje su u njoj nastupale. Naime, radi se HRT-ovoj zabavno-glazbenoj emisiji koja već treću godinu zaredom spaja već znane glazbene zvijezde u Hrvatskoj i nove mlade nade glazbene scene.

Jedna od tih nada je upravo i mladi zadarski pjevač Jure Brkljača, za kojeg smo već najavljivali kako ide na koncertu turneju u Sloveniji u čast Oliveru, naziva Najlepše Oliverjeve in Dalmatinske pesmi. Ove subote, Oliveru je u čast nastupio u spomenutoj emisiji sa tri pjesme: "Ljubav vjere nemam" koju je otpjevao u duetu sa Markom Kutlićem, "Ključ života" sa Antonelom Đinđić, Igorom Drvenkarom, i Sabriom Hebiri, ali i jednu od najpoznatijih i najljepših Oliverovih pjesama "Trag u beskraju":

- Po meni je je to najbolja pjesma ikada snimljena. Bila je ovo velika odgovornost, ali prije svega i ogromna čast što sam otpjevao baš ovu pjesmu. Isto tako sam sretan što sam imao prilike nastupati sa velikim glazbenim imenima poput Zorice Kondže, Tedi Spalata, Petra Graše, Tonyja Cetinskog, Nine Badrić, Vanne... Atmosfera je bila emotivna i predivna", otkrio je Jure.

Oliver se isticao sa skromnošću i jednostavnošću te obilježio mnoge živote, kako njegovih slušatelja, tako i hrvatskih glazbenika, pa tako i Jurin:

- Teško je uopće reći koliko je značio. Za mene je on najveći uzor i kao glazbenik i kao čovjek, puno sam toga naučio od njega, zaključuje ovaj mladi glazbenik.

Pogledajte nastup!

 


View on YouTube