Sinoć oko 18 sati na Stradunu je došlo do incidenta u kojem je lakše ozlijeđena jedna osoba i samo stjecajem sretnih okolnosti nije bilo i težih posljedica.

Naime, dok su se mimoilazili šetajući pse; Dubrovkinja(37) u visokom stupnju trudnoće i sugrađanin(50) uslijedio je međusobni napad pasa od kojih je onaj u vlasništvu trudnice bio bez dok je drugi pas bio s povodcem. Dok su ih pokušavali razdvojiti muškarac je odgurnuo rukama trudnicu koja je uslijed toga pala na tlo i zadobila lakše tjelesne ozljede a prva liječnička pomoć pružena joj je u dubrovačkoj bolnici gdje je ubrzo prebačena.

Protiv sugrađanina je zbog nanošenja tjelesne ozljede trudnici podnešena kaznena prijava DORH-u. Zbog nepridržavanja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno zbog nepropisne šetnje psa bez povodca ženi je uručen obvezni prekršajni nalog.

Događaju je kao svjedok nazočila i djevojka koja nam je opisala događaj što je na trenutke ličio sceni horor-filma:- Šetala sam s dvije prijateljice Stradunom kad smo čule lavež i vrisku te smo se okrenule upravo kad su se psi napali. Mislim da je njen pas napao njegovoga a ona je stajala poviše njih i pokušavala ih razdvojiti. Čovjek ju je gurnuo i udario nogom ali, iako mi se to učinilo, nisam sigurna da ju je pogodio u stomak. Dok je bila na tlu uhvatio je njenog psa za ogrlicu i bacio ga u zrak na drugu stranu Straduna i uopće ne obrativši pažnju na ženu uzeo svog psa i gledao je li mu se što dogodilo. Nije se potrudio ni pomoći ženi da ustane te smo pritrčale nas tri i pomogle joj. Uzele smo i njenog psa a dok je ustajala razotkrila se vindjakna i tek tada smo vidjele da je trudnica, navodno u sedmom mjesecu trudnoće. Zgrožene, pitale smo čovjeka kako može tako nešto uraditi trudnici da bi nam uzvratio "Seljanke, ne derite se ! Smeća jedna, zaklat ću vas ! Ništa me nije briga, moj je pas napadnut !" Nije se nikome ispričao zbog vrijeđanja te je zbog napada na psa, a ne trudnice pozvao policiju koja je po dolasku uzela izjave.