ZADAR- Nacionalni brodar Jadrolinija dao je ponudu za sve linije velike vrijednosti na drugom natječaju Agencije za obalni linijski promet, pa tako i za brodsku liniju na zadarskom području.

Ta je linija zbog specifičnosti plovidbenoga reda na natječaju za koncesioniranje objedinjena. Radi se o tri linije koje se službeno vode pod 401, a odnose se na Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj, pod 433 Zadar - Sestrunj - Žverinac - Molat i 435 Zadar - Bršanj - Rava.

Danas je zadnji dan natječaja za brzobodske linije za koje će se ponude otvarati idućeg ponedjeljka. Za taj treći natječaj, Agencija za obalni linijski pomorski promet za sedam dana je produžila rok predaje ponuda.

Na zadarskom području radi se o četiri linije koje je do sada držala Jadrolinija te Mia trade. Oni su s katamaranom Princ Zadar održavali liniju Olib - Premuda - Silba - Zadar te su se za istu brzobrodsku vezu ponovno natjecali. Tko želi dobiti koncesiju na linijama za (Božava)Zverinac, (Rava) Iž i (Molat)Ist, znat će se u ponedjeljak 13. svibnja. 

Nove koncesije državna agencija s brodarima će ugovoriti do kraja 2016. godine