Etno festival svirača usne harmonike, 6. Cvitarijada, jedinstveni festival etno cvitaraša u Hrvatskoj i u svijetu, tradicionalno će se održati u Nadinu 08.12.2012. pod nazivom „Najbolji cvitaraši od Nina do Knina".

Najbolji cvitaraši od Nina do Knina će svojim stilom, umjećem i duhovitosti kroz zvuke cvitara uzbuditi srca brojnih ljubitelja „cvitaraške" glazbe koji će taj dan doći u Nadin iz svih mjesta od Nina do Knina. 

Cvitaranje,veselje i radost će dodatno upotpuniti tradicijski ugođaj življenja , "predbožićnih" dana i večeri u nadinu i ravnim kotarima.

Na cvitarijadi se očekuje oko dvadeset pet cvitarašica i cvitaraša, očekujemo rekordan broj cvitarašica čak pet,

A kao ekskluziva nastupit će HKUD Blaćani iz Širokog brijega iz BiH sa igračima kola trusa I linđo, a predstaviti će devet godišnjeg svirača cvitara Ivana Vidića iz Čapljine Zabavu će uveličati nastupi KUD-a Nadin, KUD-a Rtina,, te ženska pjevačka skupina Golubice iz Knina, a po šesti put ili već tradicionalno prijatelj cvitarijade, profesionalni blues glazbenik i showman Tomislav Goluban koji je uplanirao taj dan, u suradnji sa sponzorom Music Max u zadru održati malu glazbenu radionicu sviranja usne harmonike.

Cvitarijada se već tradicionalno po šesti put održava u Nadinu u organizaciji KUD-a Nadin. Vrijedi spomenuti da je festival dobio i međunarodne vrijednost tako što je sedam svirača sa cvitarijade nastupilo na WHF festivalu poznatom kao svjetsko prvenstvo svirača usne harmonice u Trossingenu u Njemačkoj. Inače u tom je gradu smješten i najpoznatiji svjetski proizvođač „cvitara" tvrtka HOHNER koja i ove godine pokrovitelj cvitarijade, odnosno prva tri mjesta ocjenjuje vrijednim certifikatom, , što najbolje potvrđuje zanimanje najpoznatije tvrtke svijeta kao proizvođača harmonica, koja je i organizator WHF festivala HOHNER i za ovu cvitarijadu te su na taj način potvrdili svoje prisustvo.

Sponzor cvitarijade i najboljih cvitaraša ove godine je Hohnerov Distributer Harmonica za Hrvatsku i Sloveniju, tvrta Music Max d.o.o. iz Celja.

Organizatori, KUD Nadin osjećaju veliko zadovoljstvo što su ovom etno manifestacijom privukli pozornost najvećih I najpoznatijih svjetskih organizatora festivala svirača usne harmonike koji su im uz njihov trud i jedna od najveća potpora u očuvanju tradicijskog glazbovanja Ravnih Kotara i Bukovice, jer su baš zahvaljujući suradnji sa tvrtkom Hohner G.m.b.h. cvitaranje predstavili najvećoj svjetskoj cvitaraškoj eliti, odnosno, cvitaraško kolo je predstavljeno svim nacijama svijeta, što je veliki značaj u promociji trdicijske glazbe Ravnih Kotara i Bukovice.

U sklopu te Cvitarijade, prije same manifestacije KUD Nadin organizira i jednosatni "okrugli stol" kao stručni skup na temu : Tradicijsko glazbovanje Ravnih Kotara i Bukovice na kojem će glavni predavač biti etnolog prof.Livio Marijan.