Danas će u estonskom Tallinnu početi Svjetsko seniorsko i juniorsko kuglačko prvenstvo. Po 16 juniorki, juniora, seniorki i seniora pokušat će ostvariti četiri pobjede. A ona četvrta donijela bi im titulu Svjetskog prvaka.

- Krećemo danas i igra se ispadanje. Dok pobjeđujete, idete dalje - rekao je igrač Zadra Mario Baljak, pojedinačni prvak Hrvatske, kojemu će ovo biti prvi ovakav nastup za hrvatsku reprezentaciju.

- Jednom sam već nastupao za reprezentaciju. Igrao sam jednu prijateljsku utakmicu. To je bilo 2003. godine.

No iskustva kapetanu Zadra definitivno ne nedostaje.

- Ne osjećam preveliku tremu. Sa Zadrom sam igrao veliki broj međunarodnih utakmica. Ovaj nastup neće mi predstavljati preveliki problem.

A ambicije?

- Definitivno postoje. Svaka pobjeda će biti uspjeh, a nadam se da ću proći to prvo kolo i doći do četvrtfinala. Nakon toga je sve moguće. Ono što me definitivno veseli je što igram u jako dobroj formi, za razliku od prošlih sezona. Potpuno sam se digao u igri, dobio slobodu i sada to izgleda dobro - zaključio je Baljak. Njemu će društvo u seniorskoj konkurenciji praviti Mario Mušanić iz Konikom Osijeka. Sve skupa će se u Estoniji naći 11 hrvatskih reprezentativaca, raspoređenih po svim kategorijama. Od zadarskih igrača, na prvenstvu će nastupiti i Hrvoje Marinović, koji će pokušati "napasti" što bolji rezultat u juniorskoj konkurenciji.