Nakon što je Županijska skupština imenovala Vesnu Sabolić za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja, ona više nije mogla biti u Upravnom vijeću te županijske ustanove. Sabolić je potvrdom skupštine Zadarske županije o  svom imenovanju za kojeg nije glasala, prestala biti i županijska vijećnica pa će je i na tom mjestu, zamijeniti netko s koalicijske liste.

Umjesto Sabolić, u Upravno vijeće Narodog muzeja vratio se pročelnik Ivan Šimunić. On je bio smijenjen s mjesta  predsjednika Upravnog vijeća. 2017. odlukom župana Božidar Longin, a na njegovo mjesto imenovan je tada dr.sc. Zlatka Begonju.

O najnovijoj kadrovskoj rošadi u Upravnom vijeću Narodnog muzeja, odluke o razriješenju i imenovanju donio je župan Božidar Longin:

- Vesna Sabolić, diplomirana sociologinja i organizatorica kulturnih djelatnosti razrješuje se dužnosti članice Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar, kao predstavnica osnivača, s danom 10. listopada 2023. godine.

- Ivan Šimunić, prof. filozofije i religijske kulture imenuje se za člana Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar, kao predstavnik osnivača, s danom 10. listopada 2023. godine.

Na vrlo promjenjivom mjestu predsjednik Upravnog vijeća ostaje dr. sci Radomir Jurić koji je prije deset dana sazvao sjednicu bez Šimunića. Na toj sjednici je dana suglasnost na  osnivanje Muzeja Domovinskog rata koji će u početku biti odjel Narodnog muzeja.

Dan ranije je završen treći mandat Renati Peroš koja je raspoređena na mjesto kustosa-dokumentarista