U četvrtak, 25. svibnja u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 15 sati otvara se Književni festival LITaf koji okuplja regionalne i nacionalne književnike, prozaiste i pjesnike te prevoditelje. Projekt financira Studentski zbor Sveučilišta u Zadru.

Program je dinamičan - sastoji se od razgovora autora i prevoditelja, predstavljanja književnih časopisa ili platformi te čitanja odabranih tekstova i prijevoda suvremenih autora čiji su autori studenti prevoditeljskih smjerova na zadarskom Sveučilištu.

Tema ovogodišnjeg programa je „početak" - publika će imati priliku iz prve ruke čuti nešto o književnim početcima autora i prevoditelja i što znači doživljavati književnost kao „prozor u svijet".

Prvo izdanje festivala okuplja čak dvadeset imena: Senko Karuza, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Sven Popović, Maša Kolanović, Staša Aras, Nora Verde, Tanja Mravak, Želimir Periš, Damir Karakaš, Monika Herceg, Tomislav Augustinčić, Goran Čolakhodžić, Ana Brnardić, Vid Bešlić, Vanda Mikšić, Tomislav Kuzmanović, Iva Grgić Maroević, Rafaela Božić, Ivana Lončar i Tomislav Brlek.

Organizatorice festivala su Anja Glavinić, Patricia Jurišić i Marina Veverec - studentice druge godine diplomskog studija engleskog jezika i književnosti (modul književno prevođenje).