Iznenada nas je napustila Radojka Festini, draga kolegica, dugogodišnja djelatnica HNK Zadar, velika štovateljica kazališta i umjetnosti.

Još do jučer je s osmjehom na licu pomno pratila svaki kazališni događaj i veselila se unaprijed svakom sljedećem.
Hvala joj od za sve, objavljeno je na facebook stranici zadarskog kazališta.

Kada je u njemu radila Radojka Festini onda se to zvalo Narodo kazalište Zadar.

Ona je godinama bila zaštitni znak te kuće kulture, sobito u vrijeme kada je Kazalište bilo organizator Muzičkih večeri u sv. Donatu i kada su dolazili glazbeni kritičari iz bivše države  prateći taj glazbeni događaj koji je tada bio jedinstven.  Sve njih  je ugošćavala Radojka Festini te je s njima kao i kazalištarcima ostvarila prijateljske i profesionalne veze. Znala je kako dovesti publiku u zadarsko kazalište.

Njeno radno mjesto je bilo propagandistica i to je radila na najbolji mogući način za kazališnu kulturu. Iza nje je ostala  kćerka koja je dobila ime po Krležinoj junakinji Ledi.

Radojka Festinini pripadnica je one zlatne generacije zadarskih gimnazijalaca iz koje je prof. dr. Boris Labar dobio nagradu za životno djelo. Kalelarga je do posljednjeg trena bila njihova životna putanja na kojoj je i Radojka Festini  bila dijete Kalelarge i uz koju je radila sve do odlaska u zaslužnu mirovinu.

Zadnji put je bila u zadarskom kazalištu za Valentinovo, uživala u glazbenoj večeri splitskih glazbenika Sare i Jappe.