U sklopu programa Večernje scene za odrasle ovog četvrtka, 26. siječnja u 20 sati, u Kazalištu lutaka Zadar gostovat će predstava "Gidionov čvor" u produkciji Kazališta Fort Forno.

"Gidionov čvor" je drama za dva glumca američke spisateljice Johnne Adams koja otvara važna pitanja školstva i cenzure umjetnosti u školama. Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon jednog tragičnog događaja. U nadmetanju dvije snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola.

Predstava je premijerno izvedena u travnju 2022., no već se okrunila nagradama; na 25. Susretu HC ASSITEJ osvojila je nagradu žirija, te nagradu za najbolju žensku ulogu Katica Šubarić za ulogu Korine (majke), a u studenom okrunjena je Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu - Katica Šubarić za ulogu Korine (majke).

Redatelj: Robert Raponja

Tekst: Johnna Adams

Igraju: Katica Šubarić, Matea Bublić

Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave, a rezervacija je moguća putem maila ([email protected]). Cijena ulaznice je 6,50 eura (48,90 kuna), a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura (26,37 kuna).