Sinoć je u prepunom Kazalištu lutaka održan drugi po redu jedinstven projekt udruge Gesta pod nazivom Mali koreograf u kojem su glavni nosioci djeca.

 Prema njihovim reakcijama izuzetno im je značilo sudjelovanje i iskustvo koje su stekli izlaskom na pozornicu.

Žiri u sastavu Josipa Lujanović plesna pedagoginja i koreografkinja iz Splita (Vruća čokolada) i Nikolina Mekovec iz Čakovca(studio za suvremeni ples Teuta) nisu imali nimalo lagan zadatak izabrati najbolju i najkreativniju koreografiju. No, odluka je donešena jednoglasno....

Pobjednica drugog izdanja je Klara Novak iz Splita koja je stručni ocjenjivački žiri impresionirala i svojom izvedbom, tehnikom i naravno autorskim koreografskim solom.

Pobjednica putuje u Zagreb na daljnju edukaciju kod poznate plesne koreografkinje Tihane Strmečki na koju je šalje organizator Plesna udruga Gesta.
Mali koreograf je koncept zamišljen kao natjecateljski susret djece od 6 do 14 godina koji se samostalno prijavljuju sa svojim plesnim materijalima. Dakle, potrebno je samostalno osmisliti koreografiju, izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled kostima i koreografije. Naravno, za sudjelovavnje nije nužno imati plesno predznanja ili pohađati satove plesa.

U prvom izdanju poziv za susjelovanje išao je isključivo na lokalnom nivou, prema djeci iz Zadra, dok smo drugim izdanjem poziv poslali putem platformi Facebooka, Instagrama i plesnih platformi.
Tako je projekt „Mali koreograf" zakoračio i van Zadra dolaskom mladih zaljubljenika u ples i pokret iz drugih gradova.

Odlučili smo projekt „Mali koreograf" vezati uz sjećanje na Nives Šimatović Predovan koja je osobno meni kao organizatoru obilježila profesionalni put i otvorila vrata, kao što ja sada otvaram vrata mali koreografima koji će jednom doći na moje mjesto, napisala je Nena Jurišić, voditeljica plesne udruge Gesta.