Promocija novog romana zadarskog pisca Frane Herenda, Beskonačne šume, održat će se u Zadru, u palači Cedulin (Poluotok, nasuprot Atrija) u ponedjeljak 12. 9., u 20h.

Dotad, knjiga je u knjižarama, a prva dva poglavlja u PDF-u možete skinuti s linka.

Promociju prati izložba trojice fotografa planinara (Jerolim Vulić, Aleksandar Bonačić, Marko Lorenzo Blaslov).

Roman o dvojici braće za vrijeme rata, na rubu Beskonačne šume koja pruža izvore igre, ali i bijega za vrijeme granatiranja. Radi se o kratkom romanu za odrasle u kojem okrutnu stvarnost polako zamijeni ništa bezazlenija bajkovita priča, objasnio je autor Frane Herenda.

Evo što je o knjizi napisala Iva Pejković, spisateljica i predsjednica Udruge "ZaPis", književnog kluba zadarskih pisaca:

- Ovo je knjiga u kojoj je Frane uspio uz pomoć urednice Valentine Mlađen napraviti mali milijun rezova. Tekst nosi ogromno breme ali vi ga nećete čitati. Vi ćete ga samo osjećati.
Osobito su me fascinirale fotografije tog našeg Aleksandra, Marka, Jerolima... znala sam da su majstori i da nose tešku opremu na planine, znala sam i neke njihove fotografije, ali ovako u kontekstu Beskonačne šume dobile su još jednu dimenziju. Ono lice u kamenu ne mogu izbaciti iz glave.

Za dizajn naslovnice zaslužna je Petra Kuzmić, urednica je Valentina Mlađen, urednik fotografije Goran Matošević, a grafički urednik Nenad Šimunić.