Zadarska dječja klapa Benja bila je najbolja i osvojila je 1. nagradu na festivalu u Omišu u kategoriji A (do 14 godina).

Prvu državnu smotra s 10 dječjih klapa od koji su tri zadarske, organiziralo je Ministarstvo znanosti, a zadarska klapa je ponijela titulu prvih pobjednika.
To je u nizu nagrada, najveći uspjeh Dječje klapa Benja iz zadarske Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koju vodi mentorici Mariji Vičević, profesorici glazbene kulture,

 U kategoriji B srednjih škola (15-18 god.) - srednje škole, prve su nagrade dobile klapa Feral i Tramontana, s voditeljicama Ivom Mustać Klarić i Nadom Smoljan, prof.

 Dječja klapa Benja iz  zadarske Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje osvojila je prvu nagradu, pohvalili su se iz inače raspjevane zadarske škole.  Veliki bravo i iskrene čestitke od srca klapi Benja i njihovoj voditeljici, metorici Mariji Vičević, profesorici glazbene kulture, napisano je u objavi.

Klapu Benja čine jedanaest učenika Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, klapu Feral sedmero učenika iz Gimnazije Vladimira Nazora i klapu Tramontana šest članica mješovite klape Baliniera s otoka Ugljana i Pašmana.

 

Klapa Benja je krajem svibnja na 12. Festivalu dječjih klapa u zadarskom kazalištu, osvojila drugo mjesto.

 Benja  je u svojoj kategoriji od 12 do 14 godina bila je 2. te je tako osvojila srebro.