Županijski pročelnici Katarina Miletić i Ivan Šimunić bili su jedini uzvanici  na otvorenju izložbe Pabla Picassa  pod nazivom Novi početak u organizaciji Narodnog muzeja Zadar i Peculiar Events j.d.o.o.

Iako je to trebao biti likovni događaj ljeta, otvaranje je prošlo bezlično, a s njega je po običaju izostala ravnateljica Renata Peroš. Ona je ugovorila izložbu sa slovenskim kolekcionarom Davidom Rjazancevim koji je bio na otvaranju izložbe u Zadru, a ravnateljica koja je trebala biti domaćin, nije se pojavila.  Taj izložbeni postav ali pod drugim nazivom izložen je bio u Dubrovniku 2016. godine.

Pročelniku Šimuniću društvo je pravila pročelnica Ureda župana, Katarina Miletić na otvorenju koje je zapravo bilo upoznavanje s izložbom. Moglo se vidjeti par kustosica Narodnog muzeja, nikoga iz Grada Zadra,  i to je to.

Ta izložba u prizemlju Kneževe palače namijenjena je turistima i trajat će do 5. listopada. Nigdje se ne spominje, ali je cijena ulaznica 70 kuna, što se moglo doznati na info pultu Kneževe palače.

Narodni muzej se nije pobrinuo za malo više medijske pozornosti, samim time što je jučer poslana najava izložbe Picassa s izborom keramike, plakata s te putujuće izložbe kao i originalne grafike.