U Maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače u Zadru u subotu 11. lipnja, s početkom u 12 sati, otvorit će se izložba poznatog splitskog fotografa s holivudskom adresom, „Jadran Lazić: 50 godina fotografije"

Lazić se fotografijom bavi pedesetak godina, a nakon prvih suradnji sa školskim listovima i Vjesnikom istaknuo se fotografijama Hajdukovih nogometaša i domaćih glumaca. Životni put odveo ga je u Pariz, gdje je prvu svjetsku slavu stekao fotografirajući slavne osobe kao paparazzo, da bi od 1987. godine preselio u Los Angeles. Ispratio je svojim objektivom dolazak Homeinija na vlast, Iransko-irački rat, sprovod Leonida Brežnjeva, buđenje Palestine, otmice i ucjene.

Tijekom karijere upoznao je Roberta De Nira, Marlona Branda, Joan Collins, Millu Jovovich, Mickeya Rourkea, Raquel Welch, Chucka Norrisa, Elizabeth Taylor, Paula Newmana, Johnnyja Deppa, Gillian Anderson, Faye Dunaway. Jodie Foster je 1977. godine doveo u Split, a o svemu tome ostao je trag u monografiji i izložbi.

Plodna karijera urodila je izdavnjem monografije "Jadran Lazić - fotograf", koja se promovira i putujućom izložbom „50 godina fotografije". Do sada je uz veliki interes javnosti postavljena u Zagrebu, Sarajevu, Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Hvaru, Visu, Beogradu, Ljubljani... Kroz 2022. planira se međunarodna promocija s izložbama u vodećim svjetskim metropolama - Los Angeles, New York, Pariz, Milano, Berlin, itd.

Gosti će na otvaranju izložbe u Kneževoj palači od samog autora moći čuti zanimljive anegdote o nastanku pojedinih fotografija, smicalicama koje je koristio kako bi uspio nagovoriti pojedine slavne osobe na foto-session, detalje razgovora sa čuvenim osobama, savjete za mlade fotografe ili one koji se tek žele baviti fotografijom. Osim izloženih fotografija moći će se vidjeti i kupiti raskošno opremljene monografije na hrvatskom ili engleskom jeziku.