Muzej antičkog stakla danas je povodom obilježavanja Međunarodnog dana Muzeja i UN - Međunarodne godine stakla,  predstavio katalog svojeg stalnog postava antičkog stakla.

Katalog jednostavnog naslova "Antičko staklo", autora Anamarije Eterović Borzić, više kustosice i dr. sc. Berislava Štefanca, muzejskog savjetnika, na 464 stranice i više od 1400 kataloških jedinica predstavlja bogatu antičku staklenu građu koja se čuva u Muzeju. U njemu se, osim detaljnih podataka o muzejskim eksponatima, nalaze informacije o tome kako je nastala i kako se razvijala ova fascinantna materija te u kojim se sve aspektima antičkog života pojavljuje.

- Osim toga, u publikaciji nalazimo priče o staklarstvu, staklu u antičkom Zadru, tehnikama izrade itd. Mogu slobodno reći da je ova publikacija nastajala od osnutka Muzeja antičkog stakla, jer je sav naš rad i znanja koja smo skupljali kroz godine, vodio ka knjizi koju upravo držim u ruci. Nama je želja da ovim Katalogom, ne samo valoriziramo antičko staklo u stručnom i znanstvenom smislu, već da on bude svojevrstan suvenir koji će svaki posjetitelj Muzeja sa sobom moći ponijeti i prosvjedočiti onom što Zadar uistinu je - iznimno značajan antički staklarski centar, kazala je viša autorica MAS-a Anamarija Eterović Brozić.

Pri predstavljanju iznijela je zanimljiv podatak da je još 1932. godine tadašnji direktor Arheološkog muzeja u Zadru, Rodolfo Valenti napisao da je ovdašnja zbirka antičkog stakla jedna od najznačajnijih na svijetu.

Da će Katalog biti nezaobilazna literatura u proučavanju antičke staklene građe na svjetskoj razini, slažu se i dugogodišnja ravnateljica muzeja Mimara mr. sc. Lada Ratković Bukovčan i dr. sc. Ivo Fadić. Bivši ravnatelj MAS-a ovom se prilikom prisjetio njihove višegodišnje suradnje koja je rezultirala brojnim izložbama, monografijama i gostovanjima.