Plesna udruga Gesta se vratila sa natjecanja koje se održalo u Kulturnom centru Travno sa čak šest nagrada. 

Natjecanje pod nazivom "Budućnost u nama" pod organizacijskom palicom udruge Gombalište u Zagreb je doveo plesače različitih plesnih uzrasta i umjetničkih stilova. Gesta kao ansambl različitih plesnih izričaja, ovisno o temi koju obrađuju, tijekom plesne sezone predstavila se sa svih šest koreografija i svih šest dobilo je nagradu.

- Izuzetno smo sretni, ali najviše zbog radosti koja se vratila na dječja lica. Osobno, kao umjetnički voditelj nisam ljubitelj natjecanja kad je riječ o umjetnosti, jer smatram da svi plesni pedogozi imaju svoj stil, viziju i unutarnji inspirativni moment koji kreiraju iz različitih aspekata i trenutaka u stvaranju. No, ne smijemo zaboraviti da je djeci u toj dobi osjećaj za natjecanje i dokazivanje nešto što ih dodatno motivira i pokreće, stoga ih vodim kroz školsku godinu na natjecanja, rekla je voditeljica Nena Jurišić.

Nakon pune dvije godine, plesači napokon sudjeluju na natjecanjima, druže se i uživaju u druženjima koja su im dugi period zbog pandemije, naprasno bila zabranjena.

- Sve predstavljene koreografije bile su izuzetno uvježbane, ritmički točne, stilski sjajno uklopljene kroz teme i zaista smo uživali u programu kao natjecatelji. Djecu uvijek učim da promišljaju o tome što gledaju, što ih se dojmilo i o tome po povratku razgovaramo, dodaje Jurišić. 

Gesta je osvojila tri 1. mjesta u koreografijama Kukci, Vragovi i Footloose, jedno drugo mjestom u koreografiji Indijanci i dva treća mjesta u koreografijama Sat i Ptice. Pred njima su još tri natjecanja u svibnju i lipnju, a najavljuju i novu plesno-dramsku produkciju u sklopu kazališta na otvorenom pod nazivom "Pila naopako".