Da ne bi ostala samo slova na papiru, zadarska udruga pisaca ZaPis se prebacila na digitalne platforme. Snimili su svoj prvi promotivni spot, i to za aktualni književni natječaj "U potrazi za piscem".

Spot je snimio i montirao mladi zadarski kreativac Dorijan Dukić, a pred kamerom su se našli ZaPisovci Robert Nezirović i Iva Pejković, koji su "tražili priče" na nekim od prepoznatljivih zadarskih lokacija.


View on YouTube

Ovo je možda i prvi književni video koji je ujedno i prelijepa turistička razglednica. Sam natječaj zaključuje se 15. ožujka 2021. Tema je slobodna, važno je da živite na području Zadra i Zadarske županije i da pišete prozu.

ZaPis prima isključivo prozne uratke na mail [email protected], do 16 kartica teksta uz kojega je potrebno poslati i kratku biografiju.

Udruga želi pojačati svoje redove upravo autorima proze. Dodijelit će i nagrade najboljim autorima, poklon pakete knjiga i godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Zadar.

U međuvremenu, Udruga se priprema za manifestaciju Zadar čita na temu bajki, planira jedno književno gostovanje sredinom travnja, te promociju nove zbirke - pjesničkog prvijenca Ivana Čeperkovića pod nazivom "Nigdje noći", na Svjetski dan knjige, 23. travnja.