Narodni muzej Zadar poziva vas na otvorenje međunarodne izložbe plakata Tolerancija koja će se održati u četvrtak, 21. studenog u 19 sati u Kneževoj palači. Izložba se organizira u studenom, mjesecu u kojemu se obilježava Međunarodni dan tolerancije, u povodu Dana grada Zadra i 187. rođendana muzeja. Ostat će otvorena do 12. prosinca.

Međunarodna izložba plakata „Tolerancija" organizirana je u suradnji sa svjetski poznatim dizajnerom i ilustratorom Mirkom Ilićem i Narodnim muzejom Zadar kao domaćinom. Izložba je koncipirana kao angažirani edukativni i kulturno-umjetnički projekt s namjerom podizanja svijesti u društvu o važnosti tolerancije. Svaki plakat, od ukupno 100 koliko će ih biti izloženo na zadarskoj izložbi, odlikuje individualni autorski rukopis kojim dizajner prenosi vizualnu poruku koja za njega simbolizira toleranciju. Želja Narodnog muzeja je da domaćoj publici omogući doticaj s vrhunskim imenima svjetskog dizajna koji vizualnim jezikom prenose ideju o važnosti tolerancije u društvu. 

U korelaciji s izložbom bit će organizirano i predavanje na temu vizualnih komunikacija i dizajna. Predavanje pod nazivom „Dizajn i demokracija" održat će prof.dr.sc. Feđa Vukić, istaknuti hrvatski stručnjak s područja vizualnih komunikacija i dizajna u ponedjeljak, 25. studenog u 19 sati.