Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje" - CRUA 2019.

Međunarodna konferencija održat će se u četvrtak 24. listopada u prostoru bivše crkve Sv. Nikole te u petak 25. listopada na zadarskom Sveučilištu.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima podvodne arheološke baštine kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju te razmjeni znanja i iskustva. Predavanja će održati hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih sveučilišta i instituta iz 11 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Kanada, SAD, Kolumbija, Južna Koreja).

Cilj međunarodne konferencije je predstaviti stručne i znanstvene projekte u području konzervacije i restauracije u podvodnoj arheologiji, a osnovna svrha je približiti građanstvu važnost zaštite i očuvanja podvodne kulturne baštine.

Međunarodna konferencija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i otvorena je za širu javnost. Zadarska županija pokrovitelj je ove međunarodne manifestacije čiji će program biti ubrzo poznat.