Da će se na zadarskom području snimati serija s temom iz Domovinskog rata, doznaje se iz Filmskog ureda Zadar koje je pripremilo "infrastrukturu" za veliko snimanje.

Naravno radi se o Oluji i priči koja je vezana za tu oslobodilačku akciju koja se pripremala i dijelom događala na području Zadarske županije. Naslov serije je Nestali, a autor je Joško Lokas.

Iz Filmskog ureda prvo objavljuju poziv statistima. Svi koji to žele biti, mogu doći na casting koji će se održati u petak, 3. svibnja u hotelu Kolovare, s početkom u 17 sati. U želji da napravimo što realniji prikaz jednog vremena koje je iza nas, radujem se što ćemo upriličiti casting u Zadarskoj županiji u kojoj ćemo i snimati cijeli serijal, najava je koju smo posredstvom Filmskog ureda dobili od producenata.

Više pojedinosti o velikom filmskom projekte i skorom snimanju bit će na konferenciji za novinare. Na njoj će biti predstavljena ekipa koja za koji dan doseljava na zadarsko područje i počinje sa snimanjem.

- Kako glumačku ekipu predvode provjerena imena hrvatskog glumišta poput Gorana Navojca, Bojana Navojca, Alana Katića, Filipa Križana, Marka Cindrića, Vedrana Živolića i Sandre Lončarić, nas je cilj uz takva imena pridodati što više ljudi iz vaše županije, a sve kako bismo sto vjernije dočarali temu vojno redarstvene akcije Oluja. U potrazi smo za statistima i statistima sa zadatkom s mogućim angažmanom na jedan, ali i više dana i zato pozivamo sve zainteresirane, žene i muškarce u dobi od 25 do 60 godina da se prijave na ovaj casting. Angažman na seriji bit će honoriran, a za potrebe snimanja bit će organiziran i poseban prijevoz. Radujem se sto ću i sam nazočiti ovom castingu, poručuje uoči snimanja autor serije Joško Lokas.

U Filmskom uredu Zadar ističu kako je ovo snimanje u Zadarskoj županiji najznačajnije ovogodišnje snimanje a posebno je po tome što će se sve odvijati samo na zadarskom području. Svaki dolazak filmskih ekipa sa sobom nosi brojne benefite za lokalnu sredinu, što očekuju i ovaj put.

-Veseli nas suradnja s ekipom serije „Nestali" s kojom smo u pregovorima oko svega što im je potrebno da se planirana snimanja i sve aktivnosti odvijaju sa što manje poteškoća. Sigurna sam da će i građani, kao i uvijek do sada, pozdraviti još jedno snimanje u Zadarskoj županiji, te iskazati dobrodošlicu filmskim profesionalcima. Statisti imaju jedinstvenu priliku okušati se pred kamerama u seriji koja će zasigurno biti vrlo gledana, pa ih pozivamo da se prijave u što većem broju. Događa se da ponekad statisti budu organizirani pa dođu autobusom iz Zagreba jer je u Zadru slab odaziv. Mislim da nema potrebe za tako nešto i vjerujem kako će svi na području Zadarske županije koji su željni ovakvog zanimljivog iskustva doći na najavljeni casting, poručuje Ivana Zrilić, voditeljica Filmskog ureda Zadar.