U srijedu, 6. ožujka 2019. godine u Gradskoj loži s početkom u 19 sati održat će se svečano otvorenje izložbe autora Siniše Klarice.

Riječ je o autorovoj četvrtoj samostalnoj izložbi kojom nastavlja svoje djelovanje u području digitalnih manipulacija.

Siniša Klarica rođen je 27.3.1964. godine u Zadru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je povijest i arheologiju na Zadarskom filizofskom fakultetu. Radi kao novinar u Zadarskom listu. Član je likovne udruge ZadArt. Nakon "Kompilacija", "Grafika", "Reminiscencije", "U Loži" je njegova četvrta samostalna izložba kojom nastavlja svoje djelovanje u području digitalnim manipulacija.

Modernim pogledom na nesavršenstva koja ga okružuju, kao umjetnik ne predaje se samo jednom likovnom žanru. Ili barem njegovoj aluziji. Zato su njegove "manipulacije" tim snažnije jer u već poznatim motivima on nalazi nove kompozicije, kolorističke i grafičke metamorfoze koje su zapravo njegova umjetnička esencija.

Njegov izlet u likovno, odmak je od onog literarnog što svaki dan donosi i odnosi u svom novinarskom poslu. No to nije bijeg od svakodnevnice, nego potraga za onim najskrivenijim dijelovima koji se prepliću u brzacima ka novim umjetničkim morima.