U subotu 22. 12. u velikoj dvorani Kazališta lutaka Zadar gostuje predstava Koto(R) o Kotoru. Predstava koja je uzdrmala društvenu i političku situaciju u Kotoru dolazi u Zadar ispričati priču o problemima svoga grada i životima pojedinaca izguranih na marginu društvenog napretka pod pritiskom kapitala i novih odnosa moći. Akteri ove predstave nisu profesionalni glumci nego građani i građanke koji sa scene duhovito i angažirano iznose stavove u svoje ime i u ime onih koji neće da kažu!

Iako se u predstavi radi o Kotoru, tema se lako može preslikati na naš grad kojeg muče slični problemi u naletu sveopće turistifikacije, najavljuje Juraj Aras iz Teatra VeRRdi, u čijem programu ARTAKT se predstava izvodi.

Nakon predstave publika će imati priliku razgovarati s režiserom i glumcima u formi Diskurzivnog releja / okruglog stola koji će moderirati zadarski sociolog Sven Marcelić. Diskurzivni relej donosi pomalo nesvakidašnju formu čitanja kazališta u Zadru i gledateljima pruža dodanu vrijednost umjetničkom sadržaju kroz razgovor koji potiče na razmišljanje i propitivanje - kazalište je kao i svaka umjetnost, oduvijek bilo svojevrsni odgovor na pitanja koja vrijeme postavlja, izraz oslobađajućeg pristupa problematici i ogledu društva.

Predstava se realizira u sklopu petog ARTAKT programa Teatra VeRRdi koji započinje u petak 21. 12. u 20.30 sati u prostoru Knjigozemske s promocijom stripova Reinhard Kleist: Nick Cave i Stiv Cinik: Pakleni šut. Nakon promocije stripova večer završava glazbenim performansom Lutajućeg DJ Zdene. Artakt završava after partyjem u Indie baru u subotu, u 22 sata gdje vas glazbeno uveseljavaju DJ Profesor & Profesor - Rock repeticije.