Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar pod vodstvom maestra Ive Nižića drugu godinu za redom nastupit će u gradu Vukovaru ove subote, 5. svibnja, u 19h u crkvi Gospe Fatimske. 

Ovom prilikom predstavit će se publici skladbama posvećenim BD Mariji te napjevima hrvatske glagoljaške baštine koje ovaj zbor na poseban način njeguje. Zbor inače aktivno djeluje od 2009. godine obogaćujući svojim nastupima kulturni život svoga grada i županije, a često nastupa i diljem Lijepe naše zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zadra..

Voditelj mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica maestro Ivo Nižić priznati je glazbeni pedagog, skladatelj i dirigent. Za svoj rad dobio je mnoge nagrade, priznanja i pohvale među kojima valja spomenuti nagradu Ljubo Stipišić Delmata koja mu je dodijeljena na 25. Pasionskoj baštini u Zagrebu za oratorij Zadnja postaja, zatim nagradu Hrvatske udruge zborovođa Zagreb za Životno djelo i nagrada Grada Zadra za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području glazbene kulture i umjetnosti za 2016. godinu. Prošle godine nadbiskup Želimir Puljić na svečanoj Večernji sv. Stošije uručio mu je nagradu i priznanje za promicanje liturgijske glazbe. Maestro Nižić osnovao je Akademski zbor Sveučilišta u Zadru i Mješoviti pjevački zbor Condura Croatica Zadar. Već 30 godina orguljaš je i zborovođa u crkvi sv. Mihovila u Zadru.