ZADAR- Stalno radno mjesto više stručne suradnice, prve vrste za kulturu i tehničku kulturu u Gradskoj upravi, dobila je Tina Jurjako, 31-godišnja nastavnica hrvatskog jezika koja na novo radno mjesto prelazi iz  osnovne škole u Škabrnji.

Na natječaj objavljen u studenom, a koji je proceduralno okončan ovih dana, bilo je osam prijavljenih kandidata.
Izabran je HDZ-ov kadar Tina Jurjako, aktivna u Mladeži HDZ-a, bila je kandidat na listi za Gradsko vijeće, te izaslanik za izbornu skupštinu Županijskog HDZ-a, dok ju je bivši gradonačelnik imenovao u Školski odbor OŠ Šime Budnić.

U Odjelu za kulturu i sport zaposleno je šestero djelatnika - uz pročelnika Radovana Dunatova, njegove dvije pomoćnice, ostalo su stručni suradnici kojima će se, zbog potrebe posla, pridružiti nova viša stručna suradnica. Potrebe tog odjela uvažio je gradonačelnik Branko Dukić koji je potpisao rješenje o zapošljavanju na novo radno mjesto, te će Jurjako, postati važna osoba za zadarske kulturnjake. Ona će, među ostalim biti zadužena za EU projekte u kulturi i što je najvažnije u raspodijele novac za javne potrebe u kulturi i tehničkoj kulturi.